View Single Post
Eski 11-04-2018, 08:38   #3
g.c.
Ağaç Dostu
 
g.c.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-05-2016
Şehir: Tralleis
Mesajlar: 653
24 yaşında iş sahibi olabildiğin için kendini şanslı hissetmelisin.(ben 27 yaşında iş sahibi olabildim mesela, son 1 yıl ızdırap gibi idi) Zira artık iş sahibi olabilmek oldukça zor ve gün geçtikçe de zorlaşıyor. Bununla birlikte içinde bulunduğun ruhsal durumdan çıkabilmen için sinema-tiyatro ve özellikle kitabın oldukça yardımı dokunacaktır.


Sera ile ilgili soruna gelecek olursam; Ben senin yerinde olsam işe küçük bir bahçe ile en yakınımdan başlardım.

Resulgur üstad Tokat Niksar'da öyle güzel işler yapıyor ki sayfasını takibe alıp, onun ayak izlerini takip ettiğinde çıkmak istediğin yolda epeyce yol katetmiş olacaksın.

İşi fiiliyata dökmeden önce bol bol okuyarak, mümkünse yerinde gözlemleyerek daha en başından yapacağın hataları en aza indirgemiş olursun diye düşünüyorum. Ve bu iş için en doğru yerdesin ağaçlar.net hiç toprağa dokunmamış adamı bahçıvan yapar!

Nacizane Tavsiye Edebileceğim Sayfalar;

Meyvelitepe bu işin deniz feneridir benim gözümde. Mutlaka her iletisinden faydalanmaya bakın. Bloğunu da takip ettiğinde göreceksin ki bu iş gerçekten bilgi birikimi, devamlılık ve ciddi bir emek istiyor.

http://www.agaclar.net/forum/members...eyvelitepe.htm

Meyvelitepe - Çılgın Kalabalıktan Uzak

Resulgur üstad yine çok başarılı bir yetiştirici. Yakın olduğunuz için çok şanslısınız. Büyük boyutlu ticaret alanı belki yok gibi gözükebilir ancak uyguladığı ekim-dikim teknikleri her çırağa bir şeyler kazandırır.

Resulgur / Bahçe, Sera

h_dogan; Forum moderatörümüz olur kendisi. Müthiş bir bahçeye sahip başlığında bolca yararlanacağın bilgi bulabilirsin.

h_dogan / Bahçe

TCM kendisi tam bir ege insanı. Herhangibi bir fideyi tohumundan ta ki tohum alma aşamasına kadar detaylı anlatırken biberleri ikişerli dikmek ya da tohum alma püf noktaları gibi tüyoları bahçene çok şey katar.

TCM / bahçe

Dongyul ise nispeten yeni bir bahçeye sahip ama öyle güzel işler çıkartıyor ki adını her andığımda ağzımdan yalnızca takdir sözleri dökülüyor. Mutlaka ama mutlaka toprağa dokunmadan bahçesine dokunmalısın.

Dongyul / Bahçe

Musa Gündoğan'da yolun henüz başında gibi görünse de bahçesinde yaptığı işler hiç öyle acemice değil. Gelişimine tanıklık edip, kendi gelişimine ortak edebilirsin bahçesini.

Musa Gündoğan / Bahçe


Taşlıbahçe; her ne kadar eski öğretmen dese de kendşne bence hala devam ediyor öğretime..

http://www.agaclar.net/forum/members...taslibahce.htm

birnefestoprak özellikle tohum saflığının korunması, bitkiden tohum alma teknikleri gibi konularda uzman kendisi. Bilgi birikimine saygımız sonsuz.

http://www.agaclar.net/forum/members...efestoprak.htm


Ve daha aklıma bir çırpıda gelmeyen onlarca sayfa linki. İnan bunlar sadece birer link değil, hepsi birer hazine. İstifade etmek tamamen biz acemilerin elinde..

g.c. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön