View Single Post
Eski 17-09-2007, 13:16   #1
sabah
Ağaç Dostu
 
sabah's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 2,922
Elma ve armut kurusu, pestil

Yazlıktan dönen annem kuru elma ve armut ile pestiller getirdi.

Meyva kurusu için meyvaları sadece ince ince dilimleyip, güneşe bırakıyor. Biz de genellikle çerez olarak yiyoruz. Hoşafı da güzel olur.
Name:  elmakurusu.jpg
Views: 13886
Size:  37.5 KB Name:  armut.jpg
Views: 12605
Size:  36.7 KB
Pestil için de meyvaları kabuklarını bırakıncaya kadar ateş üzerinde tutup, süzgeçten geçirip, çok ince bir tabaka olarak tepsiye döküyor. Pestiller erik ve kayısı. Üzerine ceviz ya da fındık serptiği de oluyor.
Name:  pestil.jpg
Views: 14551
Size:  37.5 KB

Yapılan reçel ve marmelatları da düşünürsek hiç meyva ziyanı yok diyebiliriz :-)

sabah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön