View Single Post
Eski 04-04-2018, 21:31   #5
its_just_a_ride
Ağaç Dostu
 
its_just_a_ride's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2017
Şehir: Milky Way
Mesajlar: 620
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zoobe Mesajı Göster
merhaba, benim domateslerimden birinde de yapraklar içe doğru kıvrılıyor. su verdim olmadı, suyu azalttım olmadı. üzeri çiçekli şimdilik çiçekler açıyor ama benim asıl derdim bu hastalık tohumları etkiler mi?

aynı saksıda aynı türden 2 tane daha var ve onlarda da sanki başlıyor gibi ya da ben korkudan öyle görüyorum. suyu azalttığım için olabilir mi emin değilim.

1 domates olsun, tohumları sağlam olsun bana yeter. bu ikinci jenerasyonum öncesinde hiç problem yaşamadım.

bu domates aslında oldukça güçlü. ilk yetiştirdiğim domateslerimden, koca paketten sadece 1 tohum çimlendi ki o da çimlenmez diye saksıya boşattığım toprağın üstünde 1 hafta sonra tesadüfen gördüm. kaç kere yere düştü, benimle çok uzun seyahatlere çıktı(gerçekten sırf ölmesin diye yanımda taşıyıp gözüm gibi baktım), daha neler atlattı ve tohumluk 3 domates aldım. sonra bir salkım daha oldu.
tohumdan çimlenenler evdeki bir sıkıntıdan tüm yapraklarını kaybetti, uzun süre susuz kaldı, toprak üstünde duran çöplere kıyamadım sökmedim su verdim, tekrar canlanıp coştular. yarım litrelik kapta 3 salkım domates veren, ötesine zamanımın yetmediği bir tür. bu sene sadece tohumluk için ekmiştim.

en önemli soru; bu durum tohumları etkiler mi?
Yukarıda Mine hanımın belirttiği gibi fizyolojik bir durum olması lazım yaprak kıvrıklığı. Bitkinin genetiğini değiştirecek bir durum değil. Cat-face problemi yaşanan domateslerden bile tohum alındığını duymuştum. Siz de alırsınız muhtemelen.

its_just_a_ride Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön