Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi enginckc
Merhaba Arkadaşlar...
Balkon saksılarımda damlama sistemi ile yetiştirmek istediğim biberler için
arkamizdaki zeytinlik çevresinden, dozerin kardığı topraktan toprak aldım..
Ziraatten de organik fermente yanmış hayvan gübresi aldım...
Yalnız bu aldığım kum mu toprak mı daha onu bilmiyorum...
Bakarsak 5 metre ilerideki zeytin ağaçları da aynı yerde büyüyor yani..
Fotoğraftan anlaşılır mı bilmiyorum ama bir bakabilir misiniz?

|
Toprağınız kırmızı toprağa (verim oranı düşüktür, kırmızı rengini demirden alır) benziyor. Killi toprak türünden denebilir. Torf ekleyiniz. Pastörizasyon yaptıktan sonra güvenle kullanabilirsiniz. Lakin toprağınıza ileride besin takviyesi yapmanızı öneririm.
Pastörizasyonu şu şekilde yapabilirsiniz; toprağı ince elekten geçirin.
Ardından elediğiniz toprağı fırın torbalarına doldurun ve ağzını kapatın. Her bir torba maksimum 1.5 kg olmalı.
Bunları bir fırın tepsisine, naylon kısmı kenarlara değmeyecek şekilde yerleştirin. Toprağın içinde taş olmamasına özen gösterin zira taşlar torbayı eritebilir.
Fırını önceden 110 derece ısıya getirdikten sonra (termometreniz var ise toprak merkezi 85 derece olmalı) tepsiyi sürün. 30 dakika sonra fırından çıkarıp torbanın ağzını açmadan soğumaya bırakın. Torba soğuduktan sonra ağzını açın, çıkan ilk havayı solumayın.
Toprağınızı artık saksıda güvenle kullanabilirsiniz.