View Single Post
Eski 26-03-2018, 17:38   #16
CooL_MaN21
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-03-2018
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 21
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
İrfan çayından kalan posayı solucanlara verebilirsiniz. Solucanların buna bayıldığı bir gerçek.

İrfan çayı ile solucan gübresi, hatta solucan gübresinden yapılan çay biribirinden hayli farklı oluşumlar.

İrfan çayı doğru yapıldığı takdirde bitkilerin istediği tüm besinleri, bitkilerin istediği dengede içerir. Bu bakımdan kendiliğinden garantilidir. Çünkü, en az iki farklı karakterde (derin köklüler ve hızlı büyüyenler) taze bitkinin yapraklarında ne varsa alınıp çaya geçiriliyor. Bu bakımdan başkaca hiç bir besin içermeyen ortamda dahi bitki büyütmeye gayet yeterlidir. Bu sebeplerle İrfan çayı bir bitki besleme ürünüdür. Fazladan mikroorganizmalar ve çözünmüş oksijen içerir.

Solucan gübresinin içerdiği besinlerin İrfan çayında olduğu gibi tek başına bitki besleyecek ölçüde dengeli olma ihtimali yok. Esasında solucan gübresini bir bitki besini olarak düşünmek de yanlış. Yanlış anlaşılmasın, iyi yapılmış solucan gübresi çok değerlidir. Ancak, solucan gübresi, bir bitki besini olmaktan çok daha fazla bir toprak düzenleyicisi, hatta çok ciddi bir bitki koruma ürünüdür. Bu özellikleri veren de içerdiği mineraller değil, içerdiği çok zengin mikroorganizmalar ve enzimlerdir.

Tavsiyem, hem İrfan çayı hem de solucan gübresi yapılmalıdır. İkisinin de yerleri ayrıdır. Biz öyle yapıyoruz
Sayın MeyveliTepe,

En kısa sürede bu İrfan çayını deneyip (deneyecek pek bir yerim yok ama Benimkiler bir denesin diye ), posaları da benimkilere vereceğim. Detayları paylaşmış olurum.

Saygılarımla.

CooL_MaN21 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön