View Single Post
Eski 24-03-2018, 10:10   #203
Mesut Temiz
Moderatör
 
Mesut Temiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2008
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 1,119
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sanpedro Mesajı Göster
yapraklar oldukça iri gözüküyor hangi gübreyi kullanıyorsunuz?
Sayın sanpedro, devetabanının (monstera deliciosa) boyut bakımından iki versiyonu var, birincisi ortalama 30-35 santim çapında yaprakları olan, daha az yırtıklı ve delikleri az olan sarılgan versiyon. İkincisi de 70-80 santim yaprak çapı olan, kenarları çok yırtıklı ve ortasında da 2 sıraya kadar delik dizisi olan, daha az sarılgan olan iri versiyon.
Ben yıllar önce birinci versiyondan bakıyordum ve iri yapraklı örnekleri oto galerilerde, ofislerde vs. gördüğümde "neyi eksik yapıyorum" diye düşünüyordum. Bu farkı sonradan öğrendim.. Şu anda iri versiyondan bir tane bakıyorum. Bunların yaprakları daha ilk çıktığı anda devasa oluyor, normal bakım yeterli... Daha küçük yapraklı olan türün gövdesi de göreceli olarak daha ince ve sarılarak uzayıp gidiyor, onun da ayrı bir güzelliği var..
(Ek bir bilgi: Çelikten değil de tohumdan üretildiğinde her iki türün de ilk birkaç yaprağı oldukça küçük ve yırtıksız oluyor, aynı pothos sarmaşığının yaprakları gibi oluyor, ama birkaç yapraktan sonra giderek asıl formlarını alıyorlar.)


Düzenleyen Mesut Temiz : 24-03-2018 saat 10:58
Mesut Temiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön