View Single Post
Eski 20-03-2018, 15:02   #52
Kozanli
Ağaç Dostu
 
Kozanli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-09-2015
Şehir: Bursa/Emirsultan/Viyana
Mesajlar: 768
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi latif.07 Mesajı Göster
çift tuğla arasına strafor sıkıştırılmış hiç fayda saplamazmı yapmayın lütfen olurda antalyaya yolunuz düşerse sizi çift tugla arası staforlu dairelerimizi gezdirmek bir de ısı tugla kullanılmış dairelerimizi gezdirmek isterim aralarındaki farkı kendiniz hissederseniz belki dogru bildiginiz yanlışlardan vazgeçersiniz

Avrupa hakkında bilgim yok hiç avrupa hakkında emin olmadıgım bir konuda sizleri yanlış yönlendirmek istemem belki oradaki straforlar farklıdır belki oradaki evler ufak oldugundan straforu binaların dışına yapıyorlardır.

Biz türkiyede binaların dış yüzeylerine kesinlikle strafor kaplamıyoruz kaplanmasını dogru bulmuyoruz. Nedeni aslında basit strafor çok iyi yanıcı bir maddedir. Allah korusun bir yangın cıkarsa 10 katlı bir apartmanı tüm alevlerin sarması 60 saniye alır.
Antalyada yapım aşamasında bir apartmanın dışına sizin çok saglıklı dediginiz strafor kaplamasını yapmışlar bina daha bitmemiş iskan alınmamış ve şans içinde oturan yokmuş sigara küllerinden çıkan yangında bina cayır cayır yandı. O straforları yanmaz strafor diye satıyorlar ama biz tercih etmiyoruz, tavsiyede etmiyoruz. Binanın dışına strafor kaplayınca bina çok güzel gözüküyor evet dediginiz gibi güzelde ısı yalıtımı sağlayabilir ama çok riskli, en mantıklısı çift tugla yapıp arasına strafor koymak yani bizimde mimarımız mühendisimiz böyle daha iyi olacagını söylüyor. İsterseniz sizde bir mimara mühendise danışın
Sayın Latif, ben size uğrayacaktım nasıl oldu da unuttum!
7-8 Mart Sur Yapı ile görüşmem vardı görüştüm.
Üzgünüm, umarım tez zamanda Antalya ya yolum düşer.
Şuan oturduğum daire en son imar edilenlerden, hiç ses yalıtımı yok.
Alt-üst-yan daire hiç fark etmez, biri sifonu çektimi, suyu açtımı, duşa, banyoya girdiği, şofben yandığı, af buyurun yellendiği duyuluyor.
Alternatifleri görmeyenler bu modern binaları süper diyor.

Eklenen Resimler
 
Kozanli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön