View Single Post
Eski 19-03-2018, 13:05   #493
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Feijoa Mesajı Göster
Ağaca su yürümeden yapmak en doğrusu...bölgelere göre şubat mart ayı diyebiliriz..en doğuda nisan ortasına kadar sarkabilir...sizin oralar epey soğuk ve rakımda sanırım 1000 ler civarı..Martın ortasını ya da sonunu tavsiye ederim.genç fidanlarsa su tut gibi birşey sürün budamadan sonra..
. Bir de şu var.. Bir iki dal kuruması,daha doğrusu sürgün ucu kurumasını da dert etmemek lazım.olağan şeyler sonuçta.kuruyan yerden tekrar kestikten sonra sürgün ve meyve yine oluşacak...
Benim bahçemin bulunduğu yer 1250-1290 arası. Ancak bu yıl her şey daha erken uyandı. Minik bir fidanın fazlalıklarını kestiğimde sulanmış olduğunu gördüm. Yeniden gidip su çıkmış mı diye bakamadım.

İki yıl önce çetin ceviz diye aşıladığımız önce tutan, sonra altta bir tane bıraktığımız kol nedeni ile tutmuş olan aşı tamamen öldü. Şimdi her yerden sürgün çıkarıp ağaç nerede ise eski boyutuna geldi. Önceden tornavida ile içini çıkartamadığım bu nedenle çetin ceviz olarak nitelendirdiğim ceviz geçtiğimiz yıl beş on tane de olsa yiyebildiğimiz ceviz verdi. Çetin ceviz yerine küçük de olsa lezzetli normal bir cevizimiz oldu. Bu yıl onun cevizlerini merakla bekliyorum. Duruma göre yeniden aşılamayı düşünüyorum. Onun çıkan fazlalık sürgünlerini budamak istiyorum.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön