View Single Post
Eski 14-03-2018, 17:45   #628
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Sıradaki ekmeğim. Bunu fırında pişirdim. Fırına güvenmediğim için kalın yapmadım, hamuru tepsiye yaydım. Sade mayalı börek formunda oldu.
Lezzeti her zamanki gibi güzel, severek tükettik. İçi dolu da tünel ayrıca Sanırım bu işi hallettim. Her şeyi göz kararı yapanlardan olduğum için ölçülü yapım bana uymadı.

Döküm tencere aldığımda artık günlük ekmek yapmak gerekecek, elektrik faturasına nasıl yansır tüp ve sac alıp bazlama şeklinde mi devam etmeli? balkona göçmen soba mı kurarım artık bir yolunu bulmalı organik hayatın dertleri de kendine göre

Bugün kahvaltı sofrasına baktım, her şey ev yapımı olmuş, keçi peyniri (kokusu ilk zamanlar çok dayanılmaz geliyordu sanırım alıştık), ev yapımı zeytin, mayalı ekmek, tereyağı, içindeki şekerden dolayı artık yavaş yavaş soğuduğum kendi yapımım böğürtlen reçeli (bir dahaki seneye reçel yok) vs. eh dedim geriye kaldı kendi buğday tarlamızı ekip unumuzu kendimiz yapmak

Neyse gözbebeğim ekmeğimden görüntüler. Ekmeği sıcakken kestiğim için bıçağın geldiği kısımlar hamurlaştı, elimizle böldüğümüzde daha gözenekli.

Name:  IMG_2731.jpg
Views: 765
Size:  47.1 KB
Name:  IMG_2736.jpg
Views: 776
Size:  50.8 KB
Name:  IMG_2738.jpg
Views: 781
Size:  42.7 KB

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön