View Single Post
Eski 13-03-2018, 22:30   #187
Cevizlik Sokak
Yeni Üye
 
Cevizlik Sokak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2017
Şehir: Isparta
Mesajlar: 10
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Omer1974 Mesajı Göster
Verdiniz bilgiler icin cok tesekkur ederim. Benim yerim afyon ilinin dazkiri ilcesinde 1050 rakimli bir arazi. Chandler in riskli olacagini dusunup fernora karar verdim.
Tozlayici konusunda en dogrusu dediginiz gibi ronde ve meylenise. Sanirim kararimi verdim.

Sayi olarakda yuzde 6-7 gibi dusunuyorum ancak asiri tozlama konusu benim pek aklima yatmiyor. Bir agacta disi cicekler, hemen yaninda ayni dalda bir suru erkek cicek var ve sorun olmuyorsa baska agaclardan gelen fazla polen onun yaninda cok cok az gelir diye dusunuyorum. Bildigimden degil mantiken soyluyorum. Elbet yaniliyorda olabilirim.

Fernorun lezzetli oldugunu daha oncede duymustum. Gercekten farkedilebilir bariz bir lezzet farki varmi?

970 metre rakımlı Isparta Atabey ovasında 90 Fernor için 4 Ronde ve 3 Fernette tozlayıcı ile bahçe kurdum. Artı 4 tane deneme maksatlı Chandler var. Tozlayıcıların Fernora oranı bende %7 gibi. Fidancım sizin memlekette Ekiz Fidancılık, tozlayıcı dağılımı ve sayısını onların onayı ile belirledim. Bu oran biraz yüksek çünkü benim bahçemin geometrisi beni buna zorladı. Düzgün dörtgen bir bahçede sayı %5 civarında olabilir. Aşırı tozlanmanın çiçek döktüğünü birden fazla yerde okudum.

Chandler'in bu rakımda don yeme riski bulunduğum yerde %50.
Bence de Fernor ile doğru karar vermişsiniz.

Lezzet konusunda...
Fidancımdan Chandler, Fernor ve Fernette tadımlık ceviz aldım. Evdekilere neyin ne olduğunu söylemeden lezzet testi yaptırdım. Eşim sırasıyla Fernor, Fernette, Chandler... Kayınvalidem sırasıyla Fernette, Fernor, Chandler beğendi..


Düzenleyen Cevizlik Sokak : 15-03-2018 saat 21:15
Cevizlik Sokak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön