View Single Post
Eski 11-03-2018, 16:13   #122
nanemolla
Ağaç Dostu
 
nanemolla's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-07-2014
Şehir: Kahramanmaraş
Mesajlar: 418
[QUOTE=its_just_a_ride;1533492]Ben de sizin fideleri merak ediyordum. Soracaktım ancak siz paylaşmışsınız .

Güzel görünüyorlar. Işık miktarı ve yoğunluğu arttıkça büyüme hızı da artacaktır. Ayrıca bulundukları kapları 2,5 lt'lik koyu renk üretim saksılarına almanızı tavsiye ediyorum. Çok köklenen bir bitki olduğu için şeffaf saksıda kökler güneş altında strese girebilir.

Aslında kök gelişimlerini dışardan gozlemleyebilmek hoşuma gidiyor niyeyse.bütün bitkilerim için böyle hissediyorum nedense.belkide toprak altını göremeyince herşey yolunda gidiyormu acaba diye evham yapiyorumdur.
Karakafesleri daha 1 haftaya yakın bu kaplara geçirmiştim şimdi tekrar oynatsam yerlerinden sorun olmazmı.**** etrafına folyo kağıdı sarsam olurmu.
Bitki besin çayı için çok değil 5 lt falan bir sıvı gerekiyor.1 e 5 ltre su karistiracagim için yeterli diğer bitkilerime.ama ayda bir yapmayı planlarsam elde etmem zor sanırım.zaten besin çayına başka bitkilerle başladım.dediğiniz gibi sonbahardan önce ellemem zaten o zamanda çoğu bitkim dinlenme surecine girmeye başlayacağı için muhtemelen bahara başlarım.
Ben en önemlisi eklem ağrılarım için meyveli tepenin yaptığı karışımı denemeyi çok istiyordum ama bu hızla giderse seneye kalacak ne yapalım.

nanemolla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön