View Single Post
Eski 11-03-2018, 15:12   #15
Tolga Özmeral
Ağaç Dostu
 
Tolga Özmeral's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-12-2007
Şehir: Sinop
Mesajlar: 498
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi its_just_a_ride Mesajı Göster
Tohumlar çimlenirken besine ihtiyaç duymuyorlar esasen. Sisteme verilen steril olmayan her girdi, patojen riskini arttırıyor ve genç fideleri hastalığa sevk ediyor. Çimlendirme ortamı olarak yalnızca torf ve perlit kullanılabilir (hatta şaşırtana kadar sadece steril torf bile yeterli çimlenme için). Gerçek yapraklar çıktıktan sonra da sıvı gübreyle besleyebilirsiniz kalıcı yerlerine alana kadar.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Normalde küçük tohumları (domates, biber, patlıcan gibi) besin oranı çok düşük olan çimlendirme malzemesinde çimlendirdikten sonra, fideleri ikinci aşamada besin değeri yüksek saksı toprağına alarak son aşamadaki araziye dikme anına kadar büyümelerini beklerken bu mevsim ilk defa ilk aşamayı atladım. Sonuçlar gayet iyi. Malzemenin besin değeri yüksekse, çimlenme aşamasında tohumu "yakabilir" ama iyi malzeme kullandığım için şimdilik hiçbir fidede sorun gözükmüyor. Zamandan ve masraftan kısmak için ilk aşamayı atlamak mümkün yani.
Tamam. Hiç risk almaya gerek yok o zaman.
Geçen sene sadece torf içerisinde çimlendirme yapmıştım ve bir sorunla karşılaşmadım. Bu defa torf/perlit karışımına ekim yapayım madem.

İlgi ve cevaplarınız için teşekkür ederim.

Tolga Özmeral Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön