View Single Post
Eski 10-03-2018, 16:46   #12
kavil
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-05-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 30
Olay tamamiyle psikolojik bir savaş üzerine kurulu. İlk düşünmede, sesli alarm ikaz sistemleri, kapalı devre kamera sistemleri, bekçi köpeği, floodlight, yüksek dikenli parmaklıklar akla geliyor ancak neredeyse hiç bir güvenlik önlemi gerçekten azimli ve kararlı bir hırsızı engellemeye yeterli değil. Lakin burada ki durum hırsız şahsın düşünme mantığına göre hareket etmek ve o doğrultuda kararlar almak. Yan yana iki evden birisinde tepede saydıgığımız tüm unsurlar varken diğerinde yok ise hırsız yüksek ihtimalle savunmasız ve kolay hedef olan eve yönelecektir. (burada şu argüman öne sürülebilir. güvenlik önlemleri belli bir eşiği aştığı durumda gereksiz dikkat çekip hırsızlığa sebepte olabilir. örneğin 2,5 m yüksek dikenli telli taş duvarlı, güvenlik kameralı bekçi köpekli, tellerin üstünde "özel mülk girilmez" tarzı ikazlar bulunan bir evde dışarıdan bakan bir hırsız "acaba içeride ne saklıyorlar girmek riskli ancak kazanç daha yüksek olabilir" şeklinde düşünebilir.
Bireysel silahlanma ile ilgili benim görüşüm her işte olduğu gibi eğitimi alındıktan sonra uygun olduğu ve her evde bulunması gerektiği yönünde.
Evvela Ses fişekleri ardından kauçuk fişekler ve son olarak Buckshot ve Slug fişeklerden oluşan bir kompozisyona sahip bir yivsiz av tüfeği tercihen pompalı türde, edinmesi, kullanması, bakımı, ve güvenliği sebebiyle ilk sırada düşünülmeli. Yabancı forumlarda bilhassa Amerikadaki forumlarda konu üzerine yüzlerce sayfalık yazışmalar mevcut. Üzerine çok konuşulabilecek bir konu lakin şu iki satırla yazımı bitirmek istiyorum.
Silah sahibi olup hiç bir zaman ihtiyaç duymamak, silaha ihtiyacın olup sahip olmamaktan daha iyidir.
Saygılar.

kavil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön