View Single Post
Eski 04-03-2018, 23:10   #619
its_just_a_ride
Ağaç Dostu
 
its_just_a_ride's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2017
Şehir: Milky Way
Mesajlar: 620
Elinize sağlık. Gayet güzel görünüyor. Artizan ekmek dünyasına bir girizgah yapmış oldunuz artık. Devamı da gelir .

Alıntı:
500 gr. beyaz un (sinangil)
Ekmek yaparken rafine un kullanmanızı tavsiye etmiyorum. Yakınınızda migros falan varsa mlife'in unları fena değil. Çok da maliyetli değil üstelik.

Artizan ekmek dünyası esasen beyaz un üzerine kurulu. Ha öylesi ne kadar sağlıklı orası tartışılır. Ancak hamurun kolay kontrolü, fermantasyonun kolaylıkla yönetimi ve diğer başka etkenler yüzünden reçeteler çoğunlukla beyaz unla hazırlanır, tam un çeşni gibi konulur. Chad'in tartininde %10 tam un vardı diye hatırlıyorum misal. Biz gene de en az 40% tam un koymalıyız diye düşünüyorum. Ekmeğin vitaminini arttırması açısından. Artı levan da tam undan hazırlanabilir. Çok güzel olur, yakışıklı olur böylece.

Alıntı:
çünkü kapaklı yukarı rafa sığmadı tencere
Kapak kulpları vidalıdır. Söküp öyle koyun sığar.

its_just_a_ride Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön