Alıntı:
Ama bunu 4-5 saatin üzerine çıkarırsak ortam da müsait ise zaten hamur iyice kabarmaya başlıyor.
|
5.30 saati üst limit olarak verdim. Genelde 4 saatlerde işlem tamamlanmış gibi oluyor. Hamurun başlangıcıyla sonunu içeren görseli paylaşmıştım. Öyle bir görüntü oluştuktan sonra hamuru gramaja göre kaplara ayırıp, şekillendirip, katlamasını yapıp tepsi mayası (retarding) gelene kadar buzdolabında +4 derecede tutuyorsunuz. Bu katladığınız hamur içindeki maya çalışmaya devam ediyor ve hamur(lar) biraz daha kabarıyor. Dolayısıyla kinetik enerjinin yitimi söz konusu değil. Mayayı öldürecek bir duruma sokmadığınız müddetçe maya daima çalışır. Taa ki gıdası bitene kadar. O zaman da o ekmek zaten ekşilikten yenmez.
Alıntı:
İkinci 'şu' benim deneyimlerime göre imkansız.
|
El alıştıkça gözü kapalı yapıyorsunuz merak etmeyin