View Single Post
Eski 22-02-2018, 11:39   #610
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sardunya18 Mesajı Göster
Sevgili SuziDilara benim bildiğim otaliz su testini geçmiş mayayla hamur yoğruluyor ama tuz konmuyor .Tuz ve biraz su yarım saat sonra konup yoğruluyor .Sonra katlama işlemi yapılıyor .Buğdaytanesi.com da ayrıntılı anlatmış oradan bir bak istersen .
Otolizi sadece iki kaşık maya, su ve un ile yapıyorum içine tuz katmıyorum zaten, otoliz göz göz olunca da un, tuz, su katıp hamur yoğuruyorum.

İşlemde bir sorun yok, sorun fermantasyonun buzdolabında yapılmamasında çıktı bende. Şimdi hamuru tekrar yoğurup soğuk fermantasyon için buzdolabına kaldırdım.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön