View Single Post
Eski 22-02-2018, 10:24   #295
sakdag
Ağaç Dostu
 
sakdag's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-09-2011
Şehir: Balıkesir - Edirne
Mesajlar: 3,227
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Çooookkk teşekkür ederim, sevgili nanemolla darısı senin başına.

Geçen sene forumdan gelen 3. senesindeki atlasım çiçek açtıydı. Yaz sıcaklarında açtığından fotosunu çektim ama eklemediydim.

Bir de bahar ve ilk yazda bitkilerimiz öyle gösterişli, güzel hallere giriyor ki kış günü ağzımızdan sular akıtan bazı görüntülerini yazın beğenmeyip eklemeyebiliyorum. Ama işte kış günü dedim ya el mahkum tek çiçeğe bile kanabiliyoruz.

Bu güzel atlas arkadaşımız da yazın açmıştı eklemeye gerek duymamıştım şimdi türünü merak ettim, acaba şu meşhur selenicereus olabilir mi?

Eklenti 665068

Yarım hoca dinden yarım hekim candan eder diye boşuna dememişler. Ben yarım akıllı da lithopsları yazın suladım. Bu saksıdan geriye yalnızca iki tane kaldı, o da ne uğraşlarla. Biraz da günah çıkaralım

Eklenti 665069

Şu stapelia, huernia vs. türlerine hastayım, çok fantastik, yerüstünde denizaltı manzarası Bir denizyıldızı karşınızda ama deniz tabanında değil yeryüzünde, yaprakların arasında

Eklenti 665070

Sevgili Suz-i dilara açan atlasının aynısından bende de açtı bu sene. Ben de bi komşumuzdan almıştım, ondayken yıllardır açmamıştı. Yani isimsiz bir güzel şimdilik. Selenicereus değil ama ondan eminim. Benim ki çok güzel kokuluydu. Yine de çok özel bir tür bence, iyi bakın ona.

sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön