View Single Post
Eski 21-02-2018, 17:54   #33
latif.07
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-04-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 192
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kozanli Mesajı Göster
Sayın latif.07, belli ki bir deneyiminizi paylaşmışsınız.
Şimdiki oturduğum dairenin (İstanbul) imar anını görüp, yapan mütahit ile niza yaptığımı ve fikirlerimi dile getirmiştim.
Sizin dediğiniz gibi çift tuğla örerek aralarına strobor sıkıştırılmış, bu sağlıksız ve hiç fayda sağlamaz.
Strobor binanın dış yüzeyine yapılırsa sağlıklı olur.
Türkiye'de şunuda gördüm 2 cm kalınlığında strobor ile binanın dış yüzeyinin kaplandığını.
Avrupa'da bugün minimum 14 cm kalınlıkta olma şartı var olduğunu biliyorum.
Avrupa'da ki evimi ben kendim yaptım ve 8 cm kalınlığında strobor ile kaplama yapmıştım 21 yıl önce.
çift tuğla arasına strafor sıkıştırılmış hiç fayda saplamazmı yapmayın lütfen olurda antalyaya yolunuz düşerse sizi çift tugla arası staforlu dairelerimizi gezdirmek bir de ısı tugla kullanılmış dairelerimizi gezdirmek isterim aralarındaki farkı kendiniz hissederseniz belki dogru bildiginiz yanlışlardan vazgeçersiniz

Avrupa hakkında bilgim yok hiç avrupa hakkında emin olmadıgım bir konuda sizleri yanlış yönlendirmek istemem belki oradaki straforlar farklıdır belki oradaki evler ufak oldugundan straforu binaların dışına yapıyorlardır.

Biz türkiyede binaların dış yüzeylerine kesinlikle strafor kaplamıyoruz kaplanmasını dogru bulmuyoruz. Nedeni aslında basit strafor çok iyi yanıcı bir maddedir. Allah korusun bir yangın cıkarsa 10 katlı bir apartmanı tüm alevlerin sarması 60 saniye alır.
Antalyada yapım aşamasında bir apartmanın dışına sizin çok saglıklı dediginiz strafor kaplamasını yapmışlar bina daha bitmemiş iskan alınmamış ve şans içinde oturan yokmuş sigara küllerinden çıkan yangında bina cayır cayır yandı. O straforları yanmaz strafor diye satıyorlar ama biz tercih etmiyoruz, tavsiyede etmiyoruz. Binanın dışına strafor kaplayınca bina çok güzel gözüküyor evet dediginiz gibi güzelde ısı yalıtımı sağlayabilir ama çok riskli, en mantıklısı çift tugla yapıp arasına strafor koymak yani bizimde mimarımız mühendisimiz böyle daha iyi olacagını söylüyor. İsterseniz sizde bir mimara mühendise danışın

latif.07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön