View Single Post
Eski 20-02-2018, 18:14   #10
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Daha önce etkinlik de dahil olmak üzere çok sayıda büyük tohum pakedi gönderdim. Sanırım birkaç sene önce bir pakette daha sorun çıkmıştı. Burdan gönderilmesi yasak olan tütün tohumu dışında herhangi bir gümrük kısıtlaması karşımıza çıkmıyor ki zaten öyle olsa gönderemem, form doldurmam gerek. Gümrükte herhangi bir karantinadan dolayı el koydularsa bilemem ama bildiğim kadarıyla karantina genelde köklü bitkiler ve ağaçlarla ilgili oluyor.

Bir tahminim, tohumların sertifikalanması işini iyice sıkılaştırdıkları yönünde yani üreticileri Türkiye içindeki kaynaklardan almaya mahkum etmek istiyorlar ama örneğin Zengarden gibi siteler tohumlarını yurtdışından toptan alıp müşterisine satıyor. Bunlar nasıl alıyor bilmiyorum.

Bunların hiçbiri olmayabilir, gümrük memurunun bir hatası da olabilir. Kenarda köşede kalıp unutulduktan sonra görülüp aklımızda yokken gönderilebilir de.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Atilgan Mesajı Göster
Ufak paketlerin gümrükten takılmadan çıkma olasılığı yüksek. Onlarca kere yurtdışından tohum sıparişi verdim sadece biri gümrükte takıldı. Bolca mısır tohumu vardı o pakette dikkat çekti herhalde. Paketi gümrükte sahibinin eşliğinde açıyorlar ve malesef tohumsa geri gönderiyorlar.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön