View Single Post
Eski 20-02-2018, 15:33   #138
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Bildiğimi anlatayım.

Mayadan iki kaşık alıp yoğurma kabına koydum, üzerine yarım litre su ve aldığı kadar un ile iyice karıştırdım. Bu işlem otoliz.
Bu kek kıvamındaki hamuru göz göz olana kadar. (yaklaşık dört saat -bizim mutfak için) beklettim.
Sürenin sonunda üzerine un, tuz ve su ilavesi ile asıl hamurumu yoğurdum, bu hamuru dolapta soğuk fermantasyona tabi tutacağım. Bu süreçte hamuru gözlüyorum iki katına çıktığında mayayı söndürme (katlama) işini yapıyorum. Bu işlem 7-8 kez tekrarlanabiliyor.

Son olarak hamuru pişirme kabına alıp son bir kez daha hamurun iki katına çıkmasını bekleyeceğim (yalnız bu sonuncu kabarma işlemi dolapta mı yoksa oda sıcaklığında mı gerçekleşecek hala kararsızım)

Son kabarma da pişirme kabında gerçekleştikten sonra söndürmeden fırına vereceğim.

Yaptığım işlem bu şekilde.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön