Konu: Nergis
View Single Post
Eski 17-02-2018, 21:52   #3107
Dumlupınar
Ağaç Dostu
 
Dumlupınar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-08-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,916
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi snob Mesajı Göster
İki bahçe görüntüsü karaburun,kök ve yaprak bol cicek az,saksı ise 2.90 tl alinan 5 sogan,hepsinde de çiçek sapı var.
Sn.snob,bence Karaburun nergislerinden hemen vazgeçmeyin.Bu harika nergis çok güzel kokusunun yanına bazen kaprislerini ve huysuzluklarınıda dahil edebiliyor.

Bu yıl Haziran ayına kadar saksılar tam güneş gören alanda dursunlar.Toprak kurudukça sulamaya devam edin.Yapraklar kurumaya başladıktan sonra sulamayı azaltarak sonlandırın.Soğanları saksılarından sökmeyin.Saksıları gölge bir alana alın.

Kasım ayının 2.haftası saksıları derinlemesine sulayarak en az 5-6 saat güneş gören alana alın.Bahçe toprağına dikim yaptığınız görülüyor.Hiç bir gübre ilavesi yapmadan sürmelerini bekleyin.

Soğanlar sürdükten sonra fazla sulama yapmayarak aşırı yapraklanmanın önüne geçebilirsiniz.Hiç bir gübre ilavesi yapmadığınızıda düşünürsek azot fazlalılığı ile ilgili çiçeklenmede yaşanacak probleminde önüne geçebilirsiniz.Birde böyle deneyin derim.Tabii karar yine sizin...

Bu çevremizdeki ekonomik marketlerden Ekim ayında 2.95 TL.ye alınan 5'li paketlerdeki nergislerden bende aldım.5 paketin 4 paketini Burhaniyede dayımın evinde büyük bir kovaya diktim.Çatıya yerleştirdim.1 paketinide İzmir'de apartmanımızın bahçesine diktim.Neredeyse 2 ayda 2-3 cm.boylanabildiler.Bu aralar gelişimleri hızlandı.Güzel çiçeklenecek gibi görünüyorlar.Bir ara fotoğraflarını paylaşırım.SELAMLAR...

Dumlupınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön