View Single Post
Eski 15-02-2018, 21:40   #10
s.serdar
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-10-2011
Şehir: ankara
Mesajlar: 1,478
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi musa_ekrem Mesajı Göster

1)Krokideki yeşil olan alanları çim yapmak istiyoruz. 32 metre eninde 4,3 metre boyunda toprak bir alan var şuan. Hunter ve Rain Bird kitapçıklarında spreylerin birbirlerini ıslatması gerektiği söylenmiş. Bune göre sizce 4.3 metre için karşılıklı sprey eklemeli miyim yoksa 180 derece açılı spreyleri tek taraflı koysam yeter mi ?

2) Sitede pek çok uygulamada 32'lik kangal borulardan civatalı bilezik ile T alınarak 16 ve 20 mm pe borularla 1/2 sprinkler bağlanmış. Bunların yerine 1.1 mm 16'lık damlama borusu ile T veya istavroz kullansam olur mu ?

3) Tek sıra uygulamayı önerirseniz kaldırımın kenarından çekeceğim tek hat üzerine örneğin 32'lik kangal borudan 32'ye 1/2 inç çıkış sağlayan bilezik kullanarak springleri tek hat üzerinden döşemem sıkıntı yaratır mı ? Yoksa 32 metrelik mesafe için alanı 2'ye veya 3'e bölmem mi gerekir?
Sayın musa_ekrem.

Yaklaşık 17 senedir. Hafta sonu evimin bahçesinde çim ve sulaması ile uğraşıyorum. Evimin bulunduğu yerleşkenin de yöneticisiyim. Yerleşkemizin çim alanları da otomatik sistemle sunulmaktadır. Kendi bahçemi kendim projelendirdim ve 18 senedir hiçbir sorun yaşamadım kurduğum sistem sayesinde. Dolayısıyla deneyim ve tecrübelerimi paylaşayım belki sorularınıza cevap olabilir düşüncesi ile.

Kendi bahçemde ve yerleşkemiz çim alanlarında Rain Bird’in 360 derece dönebilen 3500 ve 5500 plus Modellerini kullanıyorum. Yerleşkemizde şebeke basıncımız yaklaşık 3- 3,5 bar kadar olup su sayacı girişimiz bir parmak yani 32’liktir.

Word ortamında yazıp sayfaya yapıştırmak amacı ile konu ile ilgili bir şeyler yazmaya başladıysam bile, bunları aktarmadan önce su sayacınızın kaçlık olduğunun bilinmesi elzemdir. Şehirlerimizde konutlar için iskan müsaadesine izin verilen asgari boru çapı 20’lik yani yarım parmaktır. Müteahhitlerde en düşük değer olan bunu kullanırlar. Dolayısı ile şebeke girişi 20’lik olan bir borunun devamında 32’ lik boru kullanılamaz. Konulsa bile 32’lik borunun debisi alınamaz.

Bana su sayacınızın ve 32’lik boruyu bağlayacağınız borunun çapını ya da kesitini ve de şebeke basıncınızı ya da bulunduğunuz mekanın konumunu yazarsanız daha sağlıklı bilgi verebilirim.

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön