View Single Post
Eski 13-02-2018, 09:13   #1379
Mesut Temiz
Moderatör
 
Mesut Temiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2008
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 1,122
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gulay58 Mesajı Göster
Echeveria sukulentım burada edındıgım bılgıler dahılınde gun ışığı alan yere koyduğumdan berı uzaması durdu ama kış oldugundan solgunlugu mevcut sanırım. Şu sıra daha önceden yaprak coğaltma yapmak ıcın ayırdıgın yerlerınden boyle resımdekı gibi oldu bu aynı yerden yenı yaprak ureyecek olması mıdır. Suan kı evrede bahara donerken ne yapmalıyım sıvı gubre takvıyesı yapmalı mıyım bılgılendırırseniz cok memnun olurum. Çoğaltma yapmaya uygun topragım mevcut bu ay yapraktan alıp cogaltabılır mıyım? Resimde dibe dogru olan sap kısmında 2 ınce kokten bahsetmekteyım.
Aynı noktadan yeni yaprak vermez. Yapraklar uçtaki rozetten çıkıyor sadece. Ancak gövdeden yeni dal şeklinde uzantılar verebilir. Kökler muhtemelen toprağa yakın olduğu için çıkmış, bir zararı yok bitki için. Çoğaltma için en alt yaprağı nazikçe ayırarak bir deneme yapabilirsiniz. (Gübreleme zamanını bilmiyorum. Ancak ilgili bölümlerde ayrıntılı bilgiler vardır sanırım.)
Bulunduğu yerde güneş alıyorsa, ilkbaharın gelmesiyle artan güneşe alışacaktır. Çok az güneş gören ortamdan çok güneş alan bir ortama birden çıkarılan sukulent ve kaktüslerin yapraklarında güneş yanığı oluşuyor. Yavaş yavaş alışacağı için bu sorundan korunmuş olur bitkiniz.

Mesut Temiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön