View Single Post
Eski 13-02-2018, 05:42   #4
aziztoprak
Ağaç Dostu
 
aziztoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-10-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 269
Wink Bu haftanın raporu!

Bu hafta sonu tarihte yok mesabesinde ama bizim için önemli bir adım daha atıldı. Su deposu yerine yerleştirildi ve bağlantıları yapıldı. Bundan başka, 3-5 soğanın yanına biraz daha soğan sarımsak dikildi. Şimdi deponun su ile doldurulması gerekiyor. Hızlı adımlar atmam lazım. Ama bazı soru işaretleri var ki bu soruları ancak siz tecrübeli doğa dostları ile çözebilirim. Nasreddin Hoca ne demiş "bana damdan düşeni getirin!".

Resimleri aşağıda ekli yorum. Ve sorular şunlar. Eğer tecrübe ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

1-Şu anda ruhsat almadığım için bahçeme (arsama) su ve elektrik alamıyorum. Bu sebeple depoyu ya taşıma tanker ile veya arsanın dışında önde düşük kotta kalan eski su kuyusundan doldurmak durumundayım.

2-Ancak su kuyusu 20-30 senedir kullanılmamış kendi haline terk edilmiş, eski tip keson-taş duvarlı bir kuyu. Kuyunun üzerini beton büz ve kapakla kapatmıştım. Yüksekliği yaklaşık 12 mt çapı 80 cm kadar. Mevcut durumda Temmuzdan bu yana içinde 1,5 - 2 mt su var. Kuyu dolmuyor gibi. Mevcut su sadece taban suyu mudur acaba?

3-Jeneratör ve dalgıç pompa ile suyu çeksem örneğin tabandan 50 cm yukardan 1 mt kadar çekebilirsem 500 lt civarında su yapıyor. Evet bahçe için çok az ama suyun olmadığı yerde bu bile altın değerindedir. Ama soru şu; suyu çektikten sonra kısa zamanda geri tamamlar mı? Ne kadar zamanda eski seviyesine gelir?

4-Kuyu uzun zamandır kullanılmadığından dolayı sinek ve mikrop yuvası olmuş mudur. Bunun tahlilini yaptırmam gerekir mi? Yoksa bir kere boşa akıtsam sonra mı kullansam. Bahçemin olduğu yerde sivri sinek fazla gibi. Bunun sebebi bu durgun su kaynağı mıdır yoksa etraftaki yeşil alan mıdır bilemiyorum. Ama bu sudan şüphelerim var!?

5-Bahçe kasım ayında derin sürülmüş ve sonra ince sürülmüştü. Şimdi her taraftan böğürtlenler bıdık bıdık yeşermiş. Tekrar sürdürmemin faydası olur mu? Yoksa mekanik temizlik mi yapsam daha iyidir. Diğer resimde görülen geniş yapraklı ot nedir? Yabani ot mu acaba?

Son bir soru daha: 1 tonluk deponun altını 2 sıra bims ile yükselttim. Üzerini su almasın diye naylon örttüm. Bimsler 1 ton ağırlığa dayanır mı acaba?. Depo taban çapı 80 cm.

Herkese sağlık ve afiyetler diliyor, değerli görüşlerinizi bekliyorum.

Eklenen Resimler
     

Düzenleyen aziztoprak : 13-02-2018 saat 06:03 Neden: Resim düzeltme, ilave soru
aziztoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön