View Single Post
Eski 12-02-2018, 22:33   #5
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarku Mesajı Göster
Eriğe aşılanan kayısı ekşi oluyor. Bahçemde vardı. Mürdümüm bir dalı kayısı, bir dalı mürdümdü. Kayısı şeftali kadar irileşiyor ancak bir türlü tatlanmıyordu.
Bende bademe aşılanan erikler bulunmakta. Yeşil iken yenilmez derecede ekşi iken kısa bir süre can eriği gibi yenilebilir hale gelmekte. Olgunlaştığı zaman ise oldukça tatlılar. Kayısının cinsi ile alakalı olarak da ekşi olabilir.

Erik ağaçlarına birkaç tane de kiraz aşılayın. Tabi tozlayıcılarını da unutmadan. Burada bir kişi Hollanda'ya gittiğinde bahçesinden toprak numunesi götürmüş. Götürdüğü toprakta yetişebilecek kiraz için. Ona verdikleri fidanlar çok iri ve güzel meyve veriyormuş. Buradaki bir fidancı arkadaş alttan çıkan sürgünlerine baktığı zaman erik olduğunu görmüş. Bu yıl kendisi de erik ağacına o ağaçtan aldığı aşı kalemi veya göz ile aşı yapacak.

Siz aşınızı yapın. Umarım tutarlar. Badem var ise badem ağacına da kayısı aşılayabilirsiniz. Bu arada çekirdekten zerdali ekersiniz. Bulunduğunuz iklimde bir yaşında aşı yapılacak hale gelirler. Onlara da aşı yaparsınız. Hangisinden randıman alırsanız onunla devam edersiniz.


Düzenleyen Muda : 15-06-2023 saat 21:03
Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön