Konu: Karalahana
View Single Post
Eski 12-02-2018, 16:16   #63
Kerem Örenç
Ağaç Dostu
 
Kerem Örenç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-02-2017
Şehir: İstanbul-Samsun-Batum
Mesajlar: 363
KARA LAHANA
IMAG2026 IMAG1585 IMAG0996
IMAG0834 IMAG0796
PreviousNext
Kara lahana nasıl ekilir?
Kara lahana avrupanın yağışlı iklim şartlarında çok iyi yetiştirilip ,başarılı bir şekilde verim alınabilecek bir sebzedir.
Mart ayının ortalarında artık güneş kendini biraz göstermeye başlayınca ,serada **** güneş alan bir pencerenin önünde bir kaba ekebilirsiniz.Ekim derinliği 1 cm geçmeyecek şekilde olmalıdır,havanın sıcaklığına bağlı olarak bir hafta on gün içinde çıkar,düzenli bir şekilde su vermeyi unutmayın.
Kara lahana ne zaman dışarıya dikilir?
Serada ekilen kara lahanalar ortalama 6 hafta sonra artık dışarıya çıkmaya hazırdırlar.Mayıs ayının başından itibaren dışarıya dikebilirsiniz ,ekim aralığı en az 30 cm olmalıdır,kuşlardan korumak için bir file **** uygun yükseklikte kesilmiş borular kullanabilirsiniz.Dikerken yaprakları ıslatmadan sadece kök kısmına su verin,yoksa yapraklar yere yapışıp sararıyor.
Kara lahananın bakımı nasıl olur ?
Öncelikle çapa yaparak aradaki otların çıkmasını engelleyebilirsiniz,bunu ihmal etmeyin.İkinci olarak ta en önemlisi doğru yaprağın büyümesini sağlamak,ilk çıkan yaprakları atın,yaprakları koparır iken en dipten kesin ,biçimsiz **** hastalıklı yaprakları hiç beklemeden koparıp alın ve bahçeden uzak bir yere atın,eğer ki hastalıklı yapraklarda zararlı böcek varsa tek bir yaprak bile bahçede bırakmayın.Yoksa böcekler bütün yapraklara dağılır .
Kara lahana nasıl toplanır?
Uygun büyüklüğe gelmiş yapraklar,dalıyla beraber dipten kesilir,böylece yaprağını kaybettiğini anlayan bitki yeni yapraklar çıkarmaya başlar.

Kerem Örenç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön