Konu: Muda
View Single Post
Eski 08-02-2018, 21:33   #23
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Arkadaşlar,

Altın çilek tohumları az göndermiş olsam da yer kirazı tohumları tohum keselerinde nerede ise kurumak üzere olmaları nedeni ile orjinal kılıfları ile birlikte konuldular. Bunlardan kirli gibi olan üç tanesi yer kirazı olması gerekiyor. Temiz olanlar ise altın çilek tohumları olması gerekiyor. Meyveler geldiği zaman su içinde ezip ince süt süzgeci veye tülbent ile tohumları ayrı ayrı ayırabilirseniz iyi olur. Tohumları da bu ayrıntıya göre ekerseniz iyi olur. Yer kirazı altın kiraza göre küçük olmakta. Bol verim veriyor. Gerekli şartları sağlarsanız. Güneş, su ve gübre ile her ikisinden de verim alabilirsiniz.

Etkinlik için toplamış olduğum üç renk civan perçemi tohumları maalesef yok. Yeniden giderek kalan tohumlardan topladım. Ancak özellikle kırmızı civanperçemi tohumlarını nerede ise tamamını topladığım için kırmızı civanperçemi tohumları yerine beyaz civanperçemi tohumu da toplamış olabilirim. Ben kırmızı civanperçemi tohumu gönderdiğimi düşünüyorum. Kuruduğu zaman aralarında pek fark yok. Beyaz ve sarı civanperçemi tohumlarında sıkıntı yok. Onlar fazla olduğu için yeteri kadar tohum toplayıp gönderdim.

Yüksük otu tohumları da bulamamam nedeni ile çok az gönderebildim. Gelecek yıl daha iyi bir tohum saklama ve gönderme yapacağım.

Bilya kekik talebi fazla, tohumlar çok küçük olması nedeni ile minik top şeklinde olan tohumları ezerek olduğu gibi gönderdim. Tohumlar çok minik. Ancak çimlendirebilirseniz oldukça fazla bulunmakta.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön