View Single Post
Eski 08-02-2018, 16:09   #8
musa_ekrem
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 22-04-2013
Şehir: Aydın
Mesajlar: 90
Merhaba Sayın Güler, sulama konusunu büyük ölçüde netleştirdim. Şuan bir çeşmeci çağırarak ana hattı binaya giren yerden bölüp 1 inçlik sayaç ile bahçe aboneliği almak için su idaresine başvuruda bulunmayı bekliyorum. Ön bahçede bulunan limon çamlarını ve çiçekleri söktürüp arkaya taşıttım. Yarında arka ve öndeki tüm toprak alanı çapalatıp iyice havalandıracağım. Taş vb tüm şeylerden arındırdığım toprağı üzerine yağmur yağıp çıkacak otları yolmak için bekleteceğim. Bu aşama da bahçe için bir kaç inşaat işimiz var. Onları halledeceğiz.

Bu aşamada artık sıra gübre ve çim seçimine geldi. Sayın Beşiktaş, çimlerin oranları hakkında bilgi vermiş ancak baktığımda bu türleri içinde bulunduran bir karışım bulamadım. Açıkta satılan tohumlardan alarak riske girmekte istemiyorum. Forumda bizim şartlara benzeyen evi olan bir üye British marka Liverpool çim tohumunu kullanmış ve çim gerçekten güzel görünüyor. Bizim öndeki yaklaşık 150 metrelik alan çok karanlık bir alan değil. Ancak sonuçta binanın önünde ve gölge geliyor. Doğrudan güneş alamayan yerler var. Arkadaki 78 metrekarelik alan ise tüm gün güneş alıyor ve önünde hiçbir engelide yok. Bu arada siyahla işaretlediğim yerlerde merdiven yani altı boş bu bölgelere de çim ekeceğim. Bu nedenle markalı olarak hazır çim tavsiyesinde bulunabilir misiniz?

İlk tesis gübrelemesi için gübretaş'ın 50'lik çuvallarda 13.24.12+10(SO3)+ME gübresini kullanmayı düşünüyorum. Bu konuda öneriniz varsa öğrenmek isterim.

Teşekkürler, iyi günler

musa_ekrem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön