View Single Post
Eski 08-02-2018, 15:34   #72
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Sayın üyeler,

Benim paketimin her sene olduğu gibi ulaşıp ulaşmamasını bekleyerek görmemiz gerekiyor. Paketler buranın gümrüğünden çıktıktan sonra takip edemiyoruz. Örneğin ABD'nin posta teşkilatının Avrupa'nın kimi ülkelerinin posta teşkilatlarıyla arasındaki anlaşma gereği, o ülkeler için posta takibi mümkün oluyor. Türkiye için bu, hiçbir etkinlik paketinde söz konusu değildi. Önceki senelerde de burda elimden çıktıktan sonraki 10-15 gün içinde Türkiye'ye ulaşınca haberimiz oluyordu.

Bütün talepleri karşıladığımı belirteyim. Şu anda paketin makul ulaşma süresi olan 7-15 gün içindeyiz (11 gün oldu). Önceki senelerde herhangi bir sorun çıkmadı; umarım bu sene de çıkmaz. Yalnız Aralık'ta aynı gün iki farklı adrese FedEx'le gönderdiğim ikişer sayfa dokümandan oluşan iki ayrı zarftan birisi üç gün içinde ulaşırken diğeri neden olduğunu anlayamadığımız bir şekilde uzunca bir süre gümrükte tutulunca yerine varması üç haftadan fazla sürdü. Umarım münferit uygulamadır.

Not: FedEx'i takip edebiliyoruz ama aynı ağırlıktaki paketi göndermek çok daha masraflı oluyor. Yine de bir dahaki sefere bu seçeneği aklımda bulundururum.

birnefestoprak Çevrimdışı   Başa Dön