View Single Post
Eski 07-02-2018, 15:11   #3
kartezyenx
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 25-07-2017
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 94
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Doku_Kültürcü Mesajı Göster
Yabancı otların gelişimini sağlayan ortamın asit-alkali durumu değildir. Otlar hemen hemen her pH değerinde hayatta kalır. Örneğin, yabancı ot tohumları çimlendiğinde tamamı çimlenmez, bir kısmı uykuda kalır. Bu, onların hayatta kalma stratejisidir.
Nitrik asitle pH düşürülebilir ama, oluşan kalsiyum nitrat (suda çözünürlüğü çok yüksektir) yağmurla birlikte toprağın alt tabakalarına iner, burada tuz tabakası oluşturur. Fosforik asit uygularsanız, oluşan kalsiyum fosfatın çözünürlüğü (25°C'de) bir litre su içerisinde 25miligramdır. Fosforik asit denenebilir ama yedi dönüme bir litre az gelir. Uzmanı değilim miktar belirtemeyeceğim.
tahminim o ki , toprakta calsiyum fosfatta yeterli , yüksek kireçten dolayı fosfor gübrelerim fiske ediliyor , bitki kullanamıyor ,nitrik asidin kireci çözüp toprakta fiske olmuş fosforu serbest bırakacağını düşünüyorum ozaman ortamda bir miktar fosforik asit bir miktar azot oluşur diye tahmin ediyorum lakin amacım sadece ph dengelemek değil , yabancı otlarıda öldürmek ph dengelemedeki amacım ot öldürmek değil ph 7 civarı olursa kireç azalırsa gübreler daha yarayışlı olacak toprak ph yaklaşık 7.7 benim 2 amacım var 1- ph düşürmek 2- yabancı otları öldürmek
NOT : 2 amaç birbirinden bağımsız ben bir taşla 2 kuş vurmak istiyorum

kartezyenx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön