View Single Post
Eski 07-02-2018, 13:55   #2
Doku_Kültürcü
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-02-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,126
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kartezyenx Mesajı Göster
Arkadaşlar birbirinden farklı amaca yönelik 2 konu var , 1 . konu yabancı otlar üredi , 2. konu olarak toprak kireçli ph yüksek kükürt ile ph düşürme işlemi yapacağım fakat kükürtü toprağa karıştırmak lazım zannedersem , Nar bahçesi 7 dönüm bahçede işim zor , MESELE : herbisitler alkali olabilir ( genelde bazlar zehirli oluyor ) bahçe zaten kireçli ve fazla bazik otları öldürecekken bahçeyi daha bazik yapmak istemiyorum ,
diyorum ki asidik herbisit varsa mümkünse total herbisitse hem ot öldürürken toprak ph ınıda düşürsem ya da kükürtün iş yükünden kaçıp yerine nitrik asit kullansam ( nitrik asit olayı benim fikrim dolayısıyla emin değilim ) nitrik asitle hem ph düşürsem hem otlar ölse fakat sorun şu acaba yüzde 2 lik nitrik asit çözeltisi yabancı otları öldürür mü ? bildiğiniz asidik total herbisit var mı ?

**
**
**
**
**
NOT : Elimde kükürt yok 40 litre nitrik asit 1 litre Fosforik asit var maddiyat ve zamanım kısıtlı
NOT 2 : Havalar ısınınca deneme amaçlı 1 litre Ema plus salacağım bahçeye
Yabancı otların gelişimini sağlayan ortamın asit-alkali durumu değildir. Otlar hemen hemen her pH değerinde hayatta kalır. Örneğin, yabancı ot tohumları çimlendiğinde tamamı çimlenmez, bir kısmı uykuda kalır. Bu, onların hayatta kalma stratejisidir.
Nitrik asitle pH düşürülebilir ama, oluşan kalsiyum nitrat (suda çözünürlüğü çok yüksektir) yağmurla birlikte toprağın alt tabakalarına iner, burada tuz tabakası oluşturur. Fosforik asit uygularsanız, oluşan kalsiyum fosfatın çözünürlüğü (25°C'de) bir litre su içerisinde 25miligramdır. Fosforik asit denenebilir ama yedi dönüme bir litre az gelir. Uzmanı değilim miktar belirtemeyeceğim.

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön