View Single Post
Eski 06-02-2018, 13:49   #5
musa_ekrem
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 22-04-2013
Şehir: Aydın
Mesajlar: 90
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Bu alanın bir tarafında bina var karşı tarafta ne var bilmiyorum. Neticede bütün çim alanın sulanması gerekir, karşı kısımda 7-8 metre atan sprenkler rahatsız edici olacaksa daha küçüğünü alıp adedi üçe de çıkartabilirsiniz. Bu durumda iki kenara bir de ortaya koymalısınız (tek hat üzerinde) o zaman 5-6 metre püskürtür.
Sayın Güler, cevabınız için teşekkür ederim. Bina Kuzey Güney cepheli. 32 metrelik alanın güneyinde 4 katlı bir bina, kuzeyinde ise 1,95 cm uzunluğunda perde beton istinat duvarı var. Aslında 4 metrelik sprinkler yerine 5 metrelik sprinklerden alsam 4'er metre arayla döşesem. 1 metre civarında beton duvar ıslanacak. Ancak yarı çap büyüyeceği için yine de karşılıklı koymam gerekir mi diye merak ediyorum.


Alıntı:
Sprnkeller sulama yaparken su püskürtmeleri uç uca olmamalı yani birinin püskürttüğü su ile diğerinin püskürttüğüne teğet geçmesin en azından birbirinin içine 1-2 metre girsin ki rüzgarlı havalarda su uçuşuyor.
Burada tam olarak ne demek istediğinizi anlamadım?

Sprinkleri eklerken her sprink için ana boruda ayrı priz kolye ile T almam mı iyi olur yoksa karşılıklı 2 sprey için ana borudan aldığım T üzerine 2 adet sprink bağlasam mı iyi olur? Bununla ilgili çizimi ekliyorum.

Eklenen Resimler
 
musa_ekrem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön