View Single Post
Eski 15-09-2007, 04:33   #7
dazaz
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 15-09-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1
Elektronik bir zamanlayıcı ve en ucuzundan bir araba silecek suyu motoru önereceğim. Oto sanayi sitelerinde sorarak bulabilirsiniz. Ben ayaktan pompalı 76 model mercedes'im için almıştım. Çok pahalı değilller. İstediğiniz bidonu (derin bile olabilir) kullanabiliyorsunuz. Daha da ileri giderek "Güneş pili" destekli bir sistem (ekolojik fayda için), 6V motor aküsü ya da herhangi bir kuru akü kullanarak enerjinizi sağlayabilirsiniz.

Ben 2 adet motor kullanıyorum 1.si saksı üzerinden geçen akvaryum hortumlu ve vanalı sulama. 2.si de daha uzun zamanlamalı günde bir kez çalışan yağmurlama sistemi. Tatil zamanları aynı bidondan besliyorum. Yağmurlama için tam sprey dağıtımı yapan (toz halinde yağmurlama) yüksek basınçlı bir çözüm bulamadım. Önerisi olan varsa çok memnun olurum. Bahçelerde kullanılan spreyleri tecrübe eden var mıdır?

Bu arada "Kaya dikme" sadece sai kei denilen bir sulu tabla üstüne yerleştirilmiş bir manzara görünümü sunumu dur. Dolayısıyla bonsai alttan sürekli su alırsa sonuç iyi olmaz. bu resimde görülen sunumda bildik sulama uygulanmaktadır. Kapilarite ile sulama köklerin çürümesine neden olacağı gibi bonsai için sağlıklı bir çözüm değildir.

dazaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön