View Single Post
Eski 03-02-2018, 15:37   #3010
Doku_Kültürcü
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-02-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,127
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bhamide Mesajı Göster
Orkidem 2 daldı dalın 1 tanesi sarardı bana dalın dibinden kesmemi söylediler kestim 1 ay sonra yapraklarda sardı dökülmeye başladı bitki besinini her suladığımda koydum.Bugün baktım kalan dalda sararmış bir yaprağı kopuyor orkidem ölüyormu napmalıyım?
Bitki besini denilen şey azot, potasyum, fosfor tuzlarından üretilir. Her sulamada bitki besini koymuşsanız bitkiyi strese sokmuşsunuz (yakmışsınız) demektir.
5 litrelik bir kova alın. İçerisine memba suyu doldurun. Suyun etiketini okuyun, içerisinde florür olmasın (orkideler için zehirdir). Orkideyi bu suyun içerisine 5 dakika bırakın. Sonra 8-10 defa daldırıp çıkartarak saksı harcında birikmiş olan gübre artıklarını uzaklaştırın. 1-2 hafta bitkiyi normal şekilde sulayın (gübresiz). Sonraki haftaya, yine kovaya su doldurun saksıyı su içerisine 5 dakika daldırıp çıkartın, hemen akabinde hazırladığınız gübre çözeltisini saksıya uygulayın. Kışın 5-6 günde bir, yazın 1-3 günde bir sulayın (memba suyu ile ), ayda bir gübre verin. Her gübreleme öncesinde saksı harcını yukarıda anlattığım gibi yıkayın, ardından gübre verin. Kolay gelsin.

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön