View Single Post
Eski 03-02-2018, 07:58   #290
Musa Gündoğan
Ağaç Dostu
 
Musa Gündoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 783
birnefestoprak;

gerçekten büyük bir amme işine el attınız. pek çok kişi yaptığı masrafları ve kazandığı miktarlardan hiç bahsetmez.(tanısada / tanımasada) bu fiyatları söylemeniz en azından benim tarafımdan bir girişimcilik hevesi doğuruyor. kendi işimi severek yapıyorum fakat yetiştirdiğim ürünleri satabilmek ayrı bir gurur ve heyecan kaynağı. geçen sene 400 m2 lik bahçemin maksimum 350 m2 sine ekim dikim yapabilmeme rağmen 3 haneyi doyuracak kadar hatta tüm kışlıklarını neredeyse çıkaracak kadar ürün yetiştirdik. turşularımızı, soslarımızı hepsini önceki senelerde pazardan aldığımdan daha fazla yapabildik.

bunun yanı sıra çok sevdiğim biberlerden şirkettekilere pazar fiyatından sattım, sırf evlerine hormonsuz ya da zehirsiz sebze götürsünler diye. sonrasında o kadar çok talep geldi ki inanın satmayı durdurdum çünkü şirkette lezzetlerinden dolayı tartışma çıktı. önce ben istedim yok önce sen istedin yüzünden bende yeterli talebi karşılayamayınca satışı durdurdum.

satış için bende eklemek isterim.
biberler pazarda yazın genelde 2.5 tl ile 3.5 tl arasında olurdu. ben 3.25 ile 3.5 arasında sattım. fasulye iyi para ediyor (bu sene daha fazla ekeceğim) 4 liradan aşağı satılmadı. badem salatalık çok sevilen bir salatalık oldu. salatalık çok istendi fakat satmadım. siyah biberi önce tanıttım sonra 4 liradan hiç zorlanmadan satabildim. hatta inanılmaz bir talep geldi diyebilirim.


Benim Sorum: bu türden çiftlik işlerine girebilmek için temel olarak ne kadar bir bütçe ayrılmalı? ürettiğimizi satabilmek için ne tür pazarlara bakmalıyız?

Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön