View Single Post
Eski 01-02-2018, 18:10   #281
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
İçinde birkaç tohumluk çeşit olsa da, çoğu sebzelik olan alandan bir görünüm. Geçen sonbahardan bu yana derin köklü yabani otları temizleyerek, bu son derece verimsiz ve kumdan oluşan alanı 300-35 m^2'lik bir alana evirdim. Burda yetişen sebzeler doğrudan restorana ve pazara gidiyor. Aynı zamanda ilerde tohumluk yetiştirmek veya tohum kataloğumuza eklemek isteyeceğim çeşitlerin performans/lezzet denemelerini de yapmış oluyorum.

Name:  Sebzelik.jpg
Views: 528
Size:  71.3 KB

Bu mevsim denediğim bir göbekli marul çeşidi. Göbek marul, bizim iklimimizde görece çok daha çabuk tohuma kalkabilen bir marul sınıfını temsil ediyor. Doğru zamanda (yıl sonuna doğru ya da yılın ilk bir iki ayı içinde) ekildiğindeyse verimli sonuçlar alınabilir. Tabii doğru çeşitleri bulmak gerek.

Name:  DG.jpg
Views: 556
Size:  72.1 KB

Benekli olan aşağıdaki çeşitse Frank Morton'ın Pasifik Kuzeybatı ikliminde (diğer deyişle bize ülkenin buraya en uzak yerinde) ıslah ettiği bir çeşit. Gayet güzel büyümeye devam ediyor.

Name:  ML.jpg
Views: 516
Size:  72.7 KB

Sebzelik alandaki damlama bandının sulama aralığı 6 inch (aşağı yukarı 15 cm). Kimi marullar mevcut iriliklerinin çok daha üstüne çıkabileceği halde, çoğu çeşidi bu sulama aralıklarına denk gelecek şekilde tıkış tıkış yetiştirmeyi seviyorum. Bu şekilde aynı alandan çok iri olmasa bile makul boyutlarda (her birini 2$'a sattığım) çok sayıda marul hasat etmek mümkün oluyor. Eğer marulların daha büyümesini istersem, birbirine komşu olan marulları ardışık şekilde hasat edip ortada kalanları yerde bırakabilirim. Bu şekilde dış yaprakların daha fazla gelişmesi için yer açılmış oluyor.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön