View Single Post
Eski 30-01-2018, 17:29   #231
Eukalyptus
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-01-2018
Şehir: -
Mesajlar: 26
Türkiyede yenilebilir hurma yetiştiriciliği varmı?

Türkiyede yenilebilir hurma yetiştiriciliği varmı? Kıbrısta, Türkiyeye kıyasla, üstelik bir iki derece daha serin yerlerde hurma ağaçları gördüm, bildiğimiz medine hurmaları benzeri lezzetli meyveleri vardı palmiyelerin. Sanırım ülkemizde bu tür şeylere ilgi çok az, yabancı forumlarda özellikle batıda bu konular üzerine çok aşırı bir merak olduğu dikkatimi çekti.

İkinci bir husus daha var, ülkemizde hindistan cevizi ağacı varmı, yahut buna tanık olan oldumu? Bu konu hakkındada Türkiyede hiç yok denebilecek kadar az bilgiler var. Mesela Türkiyede sıcak bir kaç yer var, iskenderun, adana, mersin, antalya, muğla, aydın gibi buralarda yetişmesi mümkünmü?

Daha önce bununla ilgili bir kaç yere soru sordum ama pek sağlıklı ve tatmin edici cevaplar aldığımı düşünmüyorum. Akdeniz sahiline yakın yahut deniz kıyısında hindistan cevizi yetişirmi şeklinde bir kaç yere soru sorduğumda ise, doğrudan yetişmez dediler.

Yabancı forumlarda biraz araştırma yaptım, yetişir diyenler çok az sayıda, tabi onlarda belirli ölçütler şartıyla bunun ancak mümkün olabileceği kanaatindeler.

Uzun uzun tekrar aynı açıklamaları yapmaya gerek yok, fakat bu linkteki konuda değerlendirmeleri belirttim, sanırım kapsamlı fikirleri olanlar vardır. Hindistan cevizi

Eklenen Resimler
  
Eukalyptus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön