View Single Post
Eski 29-01-2018, 10:02   #1607
Hale Erkoc
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 22-01-2018
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 4
Herkese Merhaba,

Bu konu ile ilgili forumda bulabildigim tum yazilari okudum ama tam olarak sorumun yanitini bulamadim. Saksida sebze yetistirmek icin harclar ile ilgili internette arastirma yaptigimda Turk kaynaklarin cok buyuk bir kismi bahce topragi/ciftlik gubresi/dere mili formulunu verirken yabanci (ozellikle Amerika-Kanada) kaynaklarin buyuk bolumu icinde gercek toprak barindirmayan harclar veriyor. (cocopeat tabanli). Bunun topraksiz tarima girebilecegini dusunuyorum ama sonrasinda bakim/gubre vs konularinda ise kaynaklar bu sefer cok benzer metodlar oneriyorlar.

Yukarida saydigim nedenlerle oldukca aklim karisti. Ornegin, cocopeat/solucan gubresi/perlit-vermikulit karisimli bir saksi harcinin bahce topragi/ciftlik gubresi/dere mili karisimina gore avantajlari, dezavantajlari nelerdir sizce? Elbette ki; ticari amacli uretim yapmayacak bir kisi icin soruyorum bu soruyu.

Ve bu iki saksi harci icin bakim, bitki besleme farkli mi olacaktir sizce?

Suphesiz ki cok ugrasirsam bir cuval bahce topragi bulabilirim ama hem icinde ne gibi kimyasallarin bana gelecegini bilemiyorum, hem de digerlerini acikcasi temin etmek daha kolay. Yine de, kolaylik icin yanlis birsey yapmak da istemiyorum.

Yanitlariniz icin simdiden tesekkurler.

Hale

Hale Erkoc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön