View Single Post
Eski 18-01-2018, 20:24   #137
Ayazkızı
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-11-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 74
Konu kediler olunca ilgimi çekti. Bizim bir kızımız var. Evimizin çocuğu. Evde sadece mutfak bankosu, yemek masası ve biz yemek yerken yanımıza gelmesi yasak... O'da zaten tenezzül bile etmiyor yasaklanan yerlere. Apartmanda oturuyorum ben. Evden dışarı çıkmıyor. Yaz günlerinde pencereler açık olduğu için pencerenin mermerine oturur geleni geçeni seyreder.

Yazın tatile çıkacağımız zaman. Onu da yanımızda götüreceğimiz yerleri seçeriz. birlikte gideriz her yere. Apartmanda olduğum için evin içinde bir taneden başka bakamıyorum. Gözüm gibi baktığım Aloeveralarıma dadanmıştı. Ne yapsam vazgeçiremedim. Evin hanımı/sahibi o zaten suratıma bakıp kıvırıyor poposunu gidiyor yanımdan. E, toprak eşelemek doğasında var. Aloveralarımı büyük bir saksıya taşıdım. biraz sık aralıklı bahçe teli aldım. Aloveranın etrafında dolandırarak toprağın üzerine serdim. Sen sağ ben selamet. Ben de, kızım da, Aloeveralarımda rahat artık.

Sokağımızda çok kedi var. Kedilerin anneliğini üstlenmiş olan komşumuz sürekli bir şekilde belediyeye götürüp kısırlaştırdığı halde yinede sürekli çoğalıyorlar. Galiba bizim sokakta bakıldığını bilen kişiler gece gelip bırakıyorlar. Çoğu arabaların altında kalıp eziliyorlar. Malum bizim millet altına araba çektimi her caddeyi E 5 karayolu sanıyor. son sürat sürüyorlar arabayı. Her ay Kedilerin annesine mama yardımı yapıyorum.

İki tanede köpeğimiz var. Onlara da başka bir komşu bakıyor. zehirlemesinler diye bu komşumuz veriyor mamalarını. Biz vermiyoruz. "Herkes mama verirse yabancılardan da yerler ve kötü niyetli insanlar zehirler" dedi bayan... hak verdim. Köpekler yokken evime aynı yıl içinde 3 kere hırsız girdi. Köpüşler geldiğinden beri böyle bir şey olmuyor. Gece köpek havlaması duyduğumuzda hırsız kovaladığını biliyoruz havlama ne kadar sürerse sürsün umursamıyoruz ve diğer tarafımıza dönüp huzurla uyuyoruz.

Pencerelerden yemek atılması tabii ki hoş değil. Ama sokağa mama bırakılmasına karşı çıkanları anlamıyorum. Bahçeye kedi pisledi diye şikayet edenleri anlamıyorum. Özellikle kediler pisliklerini ortaya yapmaz...ortada bırakmaz ki? Elli saat gömerler toprağa. Galiba gittikçe bencilleşiyoruz.

Saygılar

Ayazkızı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön