Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi besiktas
Ufak bir sera yapmak istiyorum.
Ankara şartlarında, domates, salatalık, biber, patlıcan, kabak, kavun, karpuz, fasulye vb. sebze dikmek istiyorum.
Tabi bunlardan bazılarını serada tohumdan bazılarını da direk toprağa ekmek suretiyle dikmek istiyorum.
Bu türlerden hangileri sera da yetiştirilir? Sanıyorum kabak, kavun, karpuz ve fasulye direk dikilecek.
Sera da domates, biber, patlıcan ve salatalık yetiştirmem de sıkıntı olur mu?
Kimisi 90 gün önce dikilmeli demiş sera için patlıcanı.
Şubat başı gibi ankara şartlarında sera da olsa tarih olarak erken değil midir? Çimlenmesinde sıkıntı olmaz mı?
Ayrıca salatalık şaşırtmaya pek gelmiyor deniyor, sera ortamından yerine dikmek istediğimizde verim alamaz mıyız arkadaşlar?
|
Saydığınız bitkileri(fasulye hariç) çimlendirip, fide olarak dikebilirsiniz. Kavun, karpuzu fide olarak dikmek hasat süresini kısaltacağından tercih edebilirsiniz. Serada fide yetiştirecekseniz, yerden mümkün olduğunca yukarıda bir yer yapmalısınız. Sera içinde gece-gündüz sıcaklık farkları çok fazla olduğu için, gündüz ne kadar sıcak ise gece o oranda soğuma oluyor.
Sorularınızdan birini atlamışım. Salatalık (kavun-karpuz içinde geçerli) kökleri çok hassas olduğu için şaşırtmaya karşı çok duyarlıdır ama viyolde çimlendirirseniz, bu sorun ortadan kalkar.