View Single Post
Eski 17-01-2018, 13:56   #142
Mesut Temiz
Moderatör
 
Mesut Temiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2008
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 1,119
Çok güzel beyaz çiçekleri var, google resimlerden ve aşağıya linkini verdiğim forumdaki sayfasından görebilirsiniz..
Aslında bir dereceye kadar ihmale dayanan bir bitki, ancak ölmese de asıl güzel formunu kazanamıyor uygun şartlar sağlanmadığında...
Kişisel düşüncem daha önce bitkiye verilen gübrelerin kalıntıları olabilir o kokuya neden olan. Ama pek uzmanı olduğum bir konu değil işin doğrusu.. Büyük ihtimalle şu an için değiştirmenize gerek yoktur toprağını/saksısını.. Toprağın seviyesi çok azsa belki bir miktar üzerine ilave etmeniz uygun olabilir.. Soğuktan mutlaka korumanız gerekir..

Yukarıda yazmayı unutmuşum, yapraklarına her gün ya da gün aşırı su püskürtmeniz de bitkiyi çok olumlu etkileyecektir...

Tropik salon bitkileriyle ilgili genel yaklaşımım şu: Doğal ortamlarında neredeyse her gün yağmur alıyorlar, sık ormanda yer bitkisi olduklarından doğrudan güneş almıyorlar ve 25-27 derece civarında bir sıcaklıkta bulunuyorlar.. (Tabii tropik bitki olup istisna oluşturanlar var, ancak geneli bu şartlarda yaşıyor). Buna ne kadar yakın bir ortam sağlanırsa o kadar canlı, güzel bitkiler ortaya çılıyor..
Forumda ilgili sayfası şu, hem arkadaşların bitkilerinin resimlerini görme hem de ayrıntılı bilgi edinme fırsatınız olur..
Bol şanslar diliyorum...

Yelken çiçeği, Barış çiçeği (Spathyphyllum)

Mesut Temiz Çevrimdışı   Başa Dön