View Single Post
Eski 16-01-2018, 13:39   #86
thunderon
Ağaç Dostu
 
thunderon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-04-2015
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 834
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Benim yerimde aşılamış olduğum dut ağacı iki ceviz ağacının arasında. Su durumu yeterli olmadığı kayaların arasında olduğu için çok fazla gelişmemiş durumda. Ben biraz bakmaya başlayınca gelişim hızlandı. Hatta ekşi kara dut ve tatlı karadut çok fazla büyüdükleri için iki yıldır uç kısımlarını kesiyorum. Sulama yapmıyorum. Aşıdan kırılmaması için. Kabuk altı aşı yapınca biraz korumak gerekiyormuş.

Cevizi ev yakınına dikmemek gerekiyor.

Şahdut ben de aldım. Ancak arkadaşlardan sıkıntı olduğunu, hatta bir kısmının öldüğünü öğrenince ısıtılmayan ancak güneş olursa direk gören bir yere koydum. Beyaz olan nerede ise patlayacak derecede tomurcuk yaptı. Siyah olan ise ise kuruma modunda. Bakalım ilkbahara çıkabilecekler mi?

Yediveren denilen anladığım avustralya olan altıncı yılına girdi. İki yıldır üzerini kabarcıklı naylon kaplıyordum. Dün onu da tekrar sardım. Soğuklar nedeni ile etkileniyor bizim burada. Diğerlerinde ve özellikle ekşi karada fazla sıkıntı olmuyor. Fidan aşamasında aşı yeri yukarıda olanlardan kuruyanlar oluyor. Muhtemelen fidan halinde iken aşırı soğuklardan etkilenebiliyor. Bu nedenle ekşi karayı sitedeki tavsiyeler üzerine aşı yerinden aşağıya dikimini yapıyorum. Bu şekilde fidanın aşısının soğuktan ölmesinin ve aşı uyuşmazlığı nedeni ile kırılmasının önlenmesini, fidanın aşıdan da kök atarak daha güçlü bir yapıya sahip olmasını sağlanıyor. Ekşi kara dut dikerseniz bu konuya dikkat edersiniz.

Bambu konusunda reklamlardaki gibi olursa ben de hemen alacağım. ( 8-10 metre kadar boy yapan ) Sizdeki istediğimiz gibi olur ise hocamdan önce ilk sıradaki yerimizi alalım.
İlk çıkacak sürgünler size (camouflage , Muda) gelecek İnşallah

thunderon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön