Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM
Ekşi mayacılar;
1- Ekmek öncesi hazırladığınız mayanın iki katını bulması ne kadar sürüyor zaman olarak.
2- Ekmek yaparken nette tonlarca mayalama şekli, un-su-tuz oranı ve karıştırma şekli ve pişirme şekilleri var. Sizlerin deneyimlerini yazar mısınız?
|
Sayın TCM, yeni başlayanlara yönelik olarak maya ve ekmek yapımını en doğru ve anlaşılır anlatan ve bu konuyu sitemizde de ileri bir seviyeye taşıyan sayın TigerX tir.
İhtiyacınız olan tüm bilgileri kendisinin
Buğday Tanesi – ''Ne Kadar Emek , O Kadar Ekmek'' adlı sitesi ve Youtube videolarından izleyebilirsiniz. Çok faydasını göreceğinizden eminim. Ben de sayesinde çok kıymetli bilgi ve yöntemler öğrendim.
Yukarıda sözedilen maurizio da çok iyidir, blog ve instagramda çok aktif paylaşımlar yapan çok iyi bir artizan ekmekçidir, bir kaç diğer iyi usta ile birlikte takip ettiğim ileri seviyedeki ustalardandır.