View Single Post
Eski 15-01-2018, 10:31   #64
İsmail Kuzucu
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Kudret bey, öncelikle çok teşekkürler. Sayenizde öğrendik bu sistemi. İlk olarak söylemem gerekirse bu ilk video sadece boyut olarak ilgiliydi. Diğer video olan topraksız tarımın avantajları yükleniyor ve topraklı sisteme göre çok fark var.

Topraklı sera gübre açısından maliyeti yok gibi çünkü toprak çok kuvvetli, ek maliyet olarak potaslı gübre 1500 marul için 2 lira dahi tutmaz. Bu yüzden bu konuda çok şanslıyız. Bu 40 dekar için gübre malıyetımız sadece 600 lira gibi bir rakam olacak.

Topraksız tarımın avantajı daha çok bunların başında hasat ile fide dikimi aynı yapılması, işçilik olmaması gibi. Birde gubreyı ve fide kendimiz hazırladığımız zaman 1 lira dahi büyük para edecek.

Dediğim gibi bu video 1. Kısım olarak sadece boyut olarak ilgili, birazdan topraksız tarımın avantajları yer alacak. Kimseden cıkarımız olmadığı için elimden geldiği kadar anlatmaya çalışıyorum. Keşke herkes bir şekilde üretimde olsa, ama küçük üretici ayakta zor duruyor.

Birde gördüğüm kadarıyla firmalar ve sera yaptıranlar arasında çok sorunlar var. Güzelim sistemleri heba ediyorlar, bugün sera kuran yarın satışa çıkartıyor.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön