View Single Post
Eski 07-01-2018, 18:52   #1
tidrisagalar
Yeni Üye
 
tidrisagalar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-01-2018
Şehir: bursa
Mesajlar: 15
Bursa da çilek serası

Arkadaşlar merhaba dönem dönem forumu takip ettim yapılanları inceledim birçok bilgi edindim. nihayet kafamdaki fikirleri pratiğe dökme imkanı yakaladım. İsmim Tahsin , Bursa da yaşıyorum. Tarım yapmak ve bu işten geçimimi sağlamak istiyorum. Özel sektörde çalışıyorum . malum girdiğim iş emek isteyen ve maliyetli bir iş. kazandığımızdan biriktirdiğimizle birşeyler yapmaya çalışıyoruz hata yapma şansım yok . bu yüzden iyi bir araştırma yapmam gerekiyor. sizlerin değerli görüşlerinize ihtiyacım var.

Öncelikle 6 aydır solucan gübresi üretimi yapıyoruz. şuan emekleme aşamasındayız fakat bu iş için mevcut bir yatırım yaptık. şuan istediğimiz aşamadayız.

Asıl gayemiz kendi ürettiğimiz gübreyi gene kendi yapacağımız serada değerlendirmek.

Forumda topraksız tarım ile ilgili olarak epey konu var . birçoğunu inceledim. fakat bulunduğumuz yerde elektirik olmadığı için birçok şeyi deneme şansımız olmuyor.

Sonuç olarak yaklaşık 100m2 bir sera kurup herhangi bir iklimlendirme unsuru kurmadan mevcut şartlarda serada çilek üretimini hedefledim.

Şuan araştırmasını yapmayı sürdürdüğüm konular aşağıdaki gibidir.

1- en fazla ve sene boyunca ürün alabileceğim çilek çeşidi.

bunun için yediveren çileği nin uygun olacağı görüşündeyim. bu konuda öneri ve tecrübelerinizi almak isterim.

2- elektrik olmadığı için yaz ve kış mevcut bir ısıtma ve soğutma olmadan üretim yapacağım. Çileği şeçmemdeki 1. neden buydu. Bursa da bulunduğum ortamda mevsim sıcakları -5 derecenin altına inmiyor. en uygun üretimin çilek olduğuna kanaat verdim.

3- üretimi küçük bir sera yapıp onun içinde malç naylonu kullanıp açtığım deliklerde dikerek başlayacağım. ve damla sulama ile sistemi çalıştıracağım. damla sulama içinde akıllı bir vana koyup otomatik bir sulama sistemi kurmayı amaçlıyorum.danla sulam mı yoksa yağmurlama tekniğimi bu iş için uygundur.

4- Solucan gübresini katı olarak kullanacağım. toprağa göndükten sonra üzerine elle gübreleyeceğim. bunu hangi aralıklarla tekrarlamam uygun olur.

şuan araştırmaya devam ediyorum. bu esnada sizden gelecek olan bilgilerde benim için yönlendirici olacaktır. şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

tidrisagalar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön