View Single Post
Eski 06-01-2018, 07:19   #77
Lonicera
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Sn nanemolla, ben kendi fikrimi, karakafes otu yaprak ve kompost çayı kullanımı için gerek kendi sayfamda gerekse burada kendi tecrübelerimle beraber aktarmıştım. Hatta o kadar bahsettim ki eminim millete gına gelmiştir artık)

Özellikle çiçeklerde çok olumlu sonuçlar elde ettim. Hatta başka herhangi bir gübre kullanmıyorum yıllardır.

Benim neredeyse tüm bitkilerim saksıda olduğu için aldığım sonuçlar bu durum göz ününde bulundurularak değerlendirilmeli. Normal bahçe toprağındaki mevcut bitkilere kullanımı hakkında bilgi ve tecrübem yok ne yazık ki.

Tohum için adres aşağıdaki linkte mevcut. Rizom olarak ülkemizde satıldığını görmedim ne yazık ki.

Yıllar önce (hatta diyebilirim ki kimsede yokken) tohum edinip denemiştim. Herhangi farklı bir sonuç elde etmedim. Hatta tohum etkinliğinde paylaşabilmek adına geçen yıl tohum veren türünü satın alıp onu da yetiştirmeye başladık yeniden(eskisini kök çürüklüğü yüzünden yitirmiştik)

Sn MeyveliTepe' nin göndermiş olduğu '' Russian Comfrey - Bocking 14'' çeşidini ise geçenlerde söküm yapıp yavrularından ayırdım. Daha önce söz verdiğim bir kaç arkadaşa gönderdim. (Bir arkadaşa da gönderecektim sürpriz olarak ama acele edip yurt dışından satın almış) Bu yıl için elimde yavru kalmadı maalesef. Seneye de ya nasip artık.



karakafes otu tohumu


Düzenleyen Lonicera : 06-01-2018 saat 11:12 Neden: imla
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön