View Single Post
Eski 01-01-2018, 10:11   #50
Yücel Özlem
Ağaç Dostu
 
Yücel Özlem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 3,116
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Serpent Mesajı Göster
Güneş enerjili kurutma sandıklarını iki adet olarak yaptığımı önceki mesajlarımda yazmıştım. Daha önceki mesajlarımda fotoğrafları gözüken sandığın yalıtımının alüminyum folyo kaplı radyatör arkalığı sünger olduğunu da bildirmiştim.

İkinci sandığın yalıtımını özellikle alüminyum folyo kaplı cam yünü radyatör arkalığı yaptım. Çünkü bu sandığı hibrit hale getirmek istiyordum.

Bugün hurdaya çıkmış bir çamaşır makinesinden söktüğümüz bir termostat (30-90 derece ayarlı), iki adet bildiğimiz ampül duyu ve biraz kablolama ile sandığı ayrıca elektrikle ısınabilen bir hale getirdik. Şimdilik iki adet 60 W ampül taktık. Ampüller kurutma odasının en altına takıldı.

Böylelikle, havanın bulutlu olduğu dönemlerde ve kurutmaya gece de devem edilmesi gerektiğinde sandığımız işlevine devam edebilecek. Bu, özellikle uzun kurutma gerektiren domates gibi sebzelerin kurutulmasında işe yarayacak.
Sayın Serpent İyi günler, önce çabanızdan dolayı sizi kutlamak, sonra da aklıma takılan bir iki konuyu sormak istiyorum.

1-Yalıtım için, cam yünü, sünger ya da köpük yerine daha doğal bir malzeme diye düşündüğüm perlitin kullanılmasına ne dersiniz?

2-Bir dönem mutfaklarda çokca kullanılan Alüminyum kaplar artık kullanılmıyor. Bunların zararlarına dair bir çok yayın var. Ancak alüminyum folyo mutfaklarda gıda ambalajlarında sanırım halen kullanılıyor. Çevre, ve sağlıklı beslenme konusunda ahkam kesen bazı ustalar dahi yemek tariflerinde bu malzemeye yer veriyorlar. Alüminyom kaplar için sözkonusu olan zararlar açısından bu folyolar masum mu? bu açıdan kurutma sandığı üretiminde başka bir seçenek düşünülmeli midir?
Sevgiler...

Yücel Özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön