View Single Post
Eski 22-12-2017, 16:33   #2993
Doku_Kültürcü
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-02-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,126
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi agac02 Mesajı Göster
İyi günler arkadaşlar,
Henüz iki ay önce hediye gelen orkidemin fotoğraflarını ekliyorum. Forumun konuyla alakalı birçok yerini gözden geçirdim. Yine de siz değerli orkide severlerin görüşlerini almak istiyorum. Orkideyi resimlerde görüleceği üzere cam kenarında tutarak batı yönünde ışık almasını sağlıyorum. Ortalama 6-7 günde bir yaklaşık 1 çay bardağı su ile suluyorum ve saksı deliklerinden akan suyu tahliye ediyorum. Bunun yanında haftanın 1 kaç günü fısfıs yardımı ile çiçekleri ve yaprakları nemlendiriyorum. Anladığım kadarıyla yaprakları iyi durumda. Ancak iki dalın birinde yaklaşık 2 aydır açmış olan çiçekleri büzüşerek dökülmeye yüz tuttu. Köklerde de renk değişimleri başladı.
Bu bilgiler ışığında sizce orkidem sağlıklı mı? Çiçek dökülmesi bu aşamada normal karşılanmalı mı yoksa bir hastalık belirtisi mi? Sizce köklerin ve çiçeklerin durumunu bütün olarak göz önüne alırsak genel durumu nasıl görünüyor?

Not: Saksının içindeki su damlacıklarının sebebi sulamadan hemen sonra fotoğraf çekmemden kaynaklanıyor. Normalde bu kadar nemli durmuyor. Şimdiden teşekkürler.
Phalaenopsis melezleri hangi türlerin melezi olduğuna bağlı olarak 2-4 ay çiçekli kalır. Sonrasında çiçekleri dökerler. Normal bir durum gibi gözüküyor.

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön