View Single Post
Eski 22-12-2017, 13:25   #11
Taşlıbahçe
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Söğütler suyu sever, dere kenarı gibi suyu bol bir yere dikecekseniz boylu çelik kullanmanızda sıkıntı olmaz fakat taban suyundan emin olmadığınız bir yerde boylu çeliklerin yapraklanması ve dolayısıyla buharlaşmayla su kaybı daha fazla olacağından daha küçük çelikler kullanmanız uygun olur ama her halükarda dibinden su geçmeyen bir yer ise uzun süre sulamanız gerekecektir, çok sayıda dikecekseniz taşıma suyla başa çıkmanız zor. En iyisi suyu görmediğiniz yerlere söğüt dikmeyin derim. Sizin gözlemlediğiniz tohumdan çıkan ağaçların adaptasyonuyla dikimlerdeki fidanların adaptasyonu çok farklı olacaktır.

Titrek kavaklar iyi bir işaret, onlardan uzaklaşlmadan huşları deneyebilirsiniz. Sizdeki tohumlar Betula pendula türüne ait ise şansları daha yüksek olabilir zira bu tür Türkiye'deki diğer türlerden nem ve yağmur ihtiyacı bakımından daha kanaatkardır.

Bölgenin genel yapısı, yani serin ve kurak yapısı göz önüne alındığında yukarıda bahsettiğim diğer türlerle daha geniş alanlarda daha başarılı dikimler yapabilirsiniz. Kolaygelsin...

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön