View Single Post
Eski 21-12-2017, 17:04   #2
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Salsa tarifim:
Tarifte gördüğünüz kadar tomatillo (tomatiyo okunur)
2-3 tane acı biber (közlenmiş olursa iyi olur)
İrice bir domates
Orta boy kırmızı soğan
Maydanoz (geleneksel tarif mutlaka kişnişle yapılmalı)
Pembe tuz
Limon (geleneksel tarif için taze lime kullanılmalı)
Zeytinyağı

Name:  Salsa1.jpg
Views: 989
Size:  71.0 KB

Tomatilloları rondoda çektim. Ne kadar çok çekilirse, o kadar sulu olacaktır. Ben biraz sulu seviyorum. Bu şekilde, tomatillo parçaları da eriyik kıvamına geliyor.

Biber, domates, maydanoz ve soğanı rondoya ekleyip parçalar dişe dokunur olacak şekilde çektim.

Name:  Salsa2.jpg
Views: 956
Size:  64.9 KB

Kendi damak tadıma göre tuz, limon ve az miktarda zeytinyağı ekledim. Tam buğday unundan yapılma makarnanın üstüne beyaz peynir, iri doğranmış domates ve taze marulla birlikte gezdirerek yedik. Salsa, aslında mısır unundan yapılma cipsle çok tüketilir ama biz çok nadiren cips yediğimiz için kullanım alanlarımız farklı oluyor.

Name:  Salsa3.jpg
Views: 870
Size:  73.9 KB

Bu tarifte kullanılan malzemelerin çeşit isimleri aşağıdaki gibidir:
Tomatillo: Toma Verde
Domates: Italian Heirloom
Biber: Buena Mulata
Maydanoz: Bezirci
Soğan: Organik market soğanı

Not: Maydanoz hariç, tomatillodan sonra eklenecek sebzeleri közlerseniz lezzet boyutu derinleşecektir.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön